Nieuws

ModèstoDûns in de prijzen bij voorronden NK jazzdans!

Zaterdag 2 april deden de selectiegroepen D 9 t/m 13 jaar, C 9 t/m 13 jaar en C 9 t/m 16 jaar van ModèstoDûns mee aan de voorrondes voor de Nederlands Kampioenschappen Jazzdans in Twello. Dit is een voorronde waarin teams in verschillende niveaus en leeftijdscategorieën zich kunnen plaatsen voor de Nederlandse Kampioenschappen.

De D 9 t/m 13 en C 9 t/m 13, onder leiding van Evelien Pijnacker, deden mee in het middagprogramma. Beide groepen hebben een mooie prestatie neergezet, waarbij hun puntentotaal genoeg was voor een tweede plaats. In de avondwedstrijd kwam de groep C t/m 16 jaar in actie, onder leiding van Hendrica de Hoop. Deze groep danseressen scoorden twee keer een dikke acht, waardoor ze een mooie derde plaats behaalden op het podium. Een top prestatie voor alle drie de groepen!

Afhankelijk van de nog komende voorrondes, is het nog even afwachten of ze door zullen gaan naar de Nederlandse kampioenschappen. De Nederlandse kampioenschappen zullen voor de D 9 t/m 13 plaats vinden op zaterdag 14 mei in Harderwijk en voor de C groepen op 25 juni in Ahoy Rotterdam. Hier mogen alle geplaatste teams voor de laatste keer de dans laten zien en zal de winnaar per categorie uitgeroepen worden tot Nederlands Kampioen.

Zaterdag 9 april deden selectiegroepen B 9 t/m 16 jaar en de B 20+ van ModèstoDûns mee aan de voorrondes voor de Nederlands Kampioenschappen Jazzdans in Waddinxveen. Dit is een voorronde waarin teams in verschillende niveaus en leeftijdscategorieën zich kunnen plaatsen voor de Nederlandse Kampioenschappen Jazzdans van de KNGU. Net als vorige week waren de deelnemende teams van ModèstoDûns ook afgelopen weekend weer succesvol!

De B 9 t/m 16, onder leiding van Evelien Pijnacker en Anne Mare Bergsma, deden mee in het middagprogramma. Zij lieten een prachtige dans zien, waarmee ze de eerste prijs wonnen. Een fantastische prestatie waarmee zij zich geplaatst hebben voor de Nederlandse Kampioenschappen in Ahoy Rotterdam. In het avondprogramma van de wedstrijd danste de B20+, onder leiding van Ellen van Bruggen en Anne Mare Bergsma. Zij lieten een mooie choreografie zien die goed genoeg was voor een tweede plaats. Deze groep heeft in het eindklassement ook een plaats bemachtigd voor de Nederlandse Kampioenschappen!

Zondag 10 april kwamen twee teams van ModèstoDûns in actie bij De Different Dance Competition in De Harmonie te Leeuwarden.

De jongste selectiegroep van de Urban teams onder leiding van Laura de Jager kwamen zondagmiddag in actie in de harmonie. Met een prachtige sterke dancemix wist het team MDF Kids een mooie 3e prijs te behalen. Het team MDF crew zette een mooie strakke dans neer maar viel net buiten de prijzen.

 

Vind je dit bericht leuk? Deel het!