Nieuws

ModèstoDûns eerste en tweede prijs tijdens NK Jazzdans

Zaterdag 17 juni heeft ModèstoDûns met drie groepen meegedaan aan het NK jazzdans in Ahoy Rotterdam. Hierbij een korte impressie van deze mooie dag!

dsc_8635

De dag werd afgetrapt met Modèsto 3 die mee deed in de t/m 16 jaar B niveau categorie. Zij stroomden als vierde binnen na de voorrondes en lieten een bijna vlekkeloze dans zien op het intense nummer ‘Human Legacy’, de afgelopen weken werd er hard getraind om de techniek maar vooral de uitstraling en inleving te optimaliseren. Al het harde werk is niet voor niets geweest want de groep werd Nederlands Kampioen!

In het middagprogramma was eerst Modèsto 5 aan de beurt met hun speelse dans op de main theme van Angry Birds. De choreografie werd gedanst met veel passie en plezier maar met de vele goede tegenstanders in deze C niveau t/m 13 jaar werd het heel spannend. Uiteindelijk kregen ze een fantastische 2e prijs en de choreografie werd beloond met een 9,05.

dsc_8865
In het laatste blok kwam Modèsto 1 aan de beurt in de categorie 20+ A niveau, het hoogste niveau binnen de KNGU. De dans ‘Strijd’ met muziek Two Steps From Hell werd prachtig gedanst met een ontzettend mooie inleving en uitvoering. Achteraf bleek dat Sigrid de Vries tijdens de eerste helft van de dans een val heeft gemaakt met een sprong en hierbij haar voet heeft gebroken. Toch heeft ze doorgedanst en doorgezet tot het einde, heel veel respect voor jou Sigrid! De groep heeft uiteindelijk een vierde plaats behaald wat een ontzettend goede prestatie is op het hoogste niveau!
Wij kijken terug op een prachtige dag met al onze fantastische dansers en supporters. De foto’s van Denise en André zullen snel volgen, houd de website in de gaten.

 

Vind je dit bericht leuk? Deel het!