Nieuws

Danskamp ModèstoDûns 2018

Afgelopen weekend zijn Modesto 1,2,3,4 en 5 weer op danskamp geweest. Hierbij een samenvatting over het weekend door de meiden zelf over de vossenjacht, de dansworkshops, Expeditie Robinson, Ik hou van Holland, het afscheid van Ellen en de bingo estafette. Het was een fantastisch weekend met een fantastische sfeer en fantastisch weer. Nu lekker genieten van de vakantie en tot in september, op naar weer een geweldig seizoen met elkaar!

Vrijdag
De vossenjacht 
Kraak de kluis: we begonnen op vrijdagavond met een vossenjacht en daarvoor moesten we eerst cijfers zoeken en daarna het cijferslot openen. Wie dat als eerste lukte mocht als eerste beginnen aan de jacht. Het was een origineel idee waarbij je meteen je hersenen moest gebruiken.
De leeuw: dit was de eerste vos die we tegenkwamen. De beschuiten waren lekker, maar door de droogte moeilijk door te slikken en dus duurde het fluiten soms ook lang. Dit hield de spanning er wel in, waardoor de spijkerpoepers lang moesten wachten voordat ze hun spijker konden poepen.
De wolf: het was een lastige puzzel, de woorden vinden was een moeilijke opdracht. Uiteindelijk zijn we er wel uitgekomen en hebben alle teams de oplossing gevonden.
De koekoek: we moesten eerst helemaal naar boven lopen op de uitkijktoren, waarna we een lastige opdracht voor de kiezen kregen. Namelijk improviseren op foute nummers. De koekoek beoordeelde de dansjes door middel van punten.
De kat; dit was een grappige opdracht. We moesten zo snel mogelijk een foto maken waarbij onze voeten de vloer niet mochten raken. Je kreeg hierbij 3 kansen.
De uil: we kregen een foto in stukken geknipt en die moesten we zo snel mogelijk weer in elkaar zetten. Het was lastig om de puzzel goed neer te leggen op het zand.
De hond: we moesten eerst 1 minuut planken en daarna koprollen en radslagen maken. Dit was een goede oefening voor de spieren, maar wel lastig in het zand.
De pauw: Op een wc rol hebben we een leuke tekst geschreven en deze later op de avond laten zien voordat we onze ingestudeerde dansen lieten zien. Het was een origineel idee.
Door team Blue Birds
Ilse V, Maud, Madelon, Ilse P, Marianne, Rixt, Dian, Moah, Ruhne

Quiz en vrijdagavond
Ellen en Roaitske lieten vrijdagavond zien hoe de dansen van de afgelopen 6 jaar eruit hadden te moeten zien. Ze lieten kleine stukjes dans zien die er in deze 6 jaar zijn gemaakt. Hiervan hebben ze een quiz gemaakt en moesten de teams raden van welke groep de dans was, welk jaar, of ze ermee naar de nk zijn geweest of dat het een demo was. Dit was erg lastig, omdat de dans op een ander stukje muziek werd gedanst en veel pasjes kwamen voor in meerdere dansen. Tussen de dansjes door kregen we een bezoekje van een muis. Niet iedereen was hier even blij mee. Er werd spontaan een stoelendans gedaan en probeerden we hem te vangen. Dit was helaas zonder succes. Hij vond ons wel heel erg gezellig want hij bleef de hele avond nog bij ons. Verder kregen we onze nieuwe wedstrijdmuziek nog te horen, of dit nog waar is moet nog blijken in september…..
Door team The Dancesquad
Hinke, Lisanne, Helena, Serena, Cilia, Jolyne, Mirthe L, Dagmar, Jildou

Zaterdag
Workshops
Tijdens het ontbijt kregen we te horen dat we drie dansworkshops kregen. Onze groep begon bij workshop 1 van Inger met showdance. Wij waren erg enthousiast, zelfs zo enthousiast dat onze groep het niet erg vond om door het gras, de bladeren en takjes te rollen. Vol muggenbulten kwamen we aan bij de tweede workshop modern. Samen met danny (zij gaf ons de workshop moderne dans) hebben wij hard gewerkt in de felle zon. Ondanks de warmte hebben we ook van deze workshop genoten en hebben we geleerd meer emotie te gebruiken tijdens de dans. Na een goede lunch zijn we door gegaan naar de laatste workshop en zijn buiten onze comfortzone getreden met Lantin dans van Anne. Ook Roaitske en Ellen gingen de uitdaging aan wat de workshop nog leuker maakte. Aan het einde van de workshop lieten we de aangeleerde dansen aan elkaar zien. Het was een geslaagde middag!
Door team Fc Meend
Janna, Ylse, Anne Wieke, Roos, Jennifer, Michelle, Mayke-Mare, Antje en Danielle

Expeditie Robinson
Na de workshops hebben we expeditie Robinson gedaan. Eerst moesten we een vlag maken, we waren voor het eerst heel creatief. Daarna gingen we onze vlag presenteren. Hier na konden we beginnen met het eerste spel, touwtrekken! We verloren van team broccoli…
Het 2e spel was, balans. Marije Nouta ging ervoor, ze viel als 2e van de kruk en werd 5e. Het 3e spel was, het flessenspel. We moesten met een rietje naar een bak met water lopen, water opzuigen en mee nemen naar de overkant, daar stond iemand met een fles en daar deed je het water in. Hier bij werden we 1e! Het 4e spel was de brein krakers, we kregen 4 brein krakers en daarvan hadden we er 2 goed, Toen kwam het eindspel! Het leukste spel, binnen 5 minuten moesten er zoveel mogelijk mensen over de stormbaan heen.. Wij hadden uiteindelijk 14 mensen.. Daarna gingen we eten, heerlijke macaroni! Alleen beetje smerig om dan af te wassen… We hebben een hele leuke middag gehad! Het kamp zelf was ook super leuk!
Door team niet creatief (toch wel)
Danique, Simone, Marije N, Loekie, Dione, Marije, Janne, Sigrid & Anna-Maria!

Ik hou van Holland
We houden allemaal van gezond eten. We sporten, we dansen, we genieten. Vooral Mirthe van der Wal. Haar lievelingseten werd gebruikt als teamlogo. Het maken van de vlag heeft echt een band geschept.
Hier hebben we nog geen moment spijt van gehad. Onze overwinning van zaterdagavond hebben we te danken aan deze prachtige naam.

Bij het ‘Ik hou van Holland’-spel waren 4 rondes. Team Broccoli had veel geluk, we wonnen in al deze rondes! Zo wonnen we met 30 seconds, het letterspel en met het verder zingen van een liedje. Het liedje Let It Go moesten we afzingen, dat konden we natuurlijk wel! Uit volle borst en met de juiste danspassen zongen we de sterren van de hemel. Hierbij kwamen we erachter dat ons team in bezit is van een geweldig intellect. Ook met het moeilijke dictee konden we bijna alle woorden foutloos spellen. De foute woorden brachten ons helaas wel van ons aprepos. Met 4 punten voorsprong behaalden wij welverdiend de eerste prijs. Hierdoor raakten we als groep, niet in een religieuze, maar in een feestelijke extase. Natuurlijk hebben we hierna gelijk het thuisfront gesms’t (foutje, het is ge-sms’t). Ook ons omaatje met haar bollewangenhapsnoeten werden hiervan op de hoogte gesteld. We mochten een prachtige, originele gouden medaille in ontvangst nemen. Deze medaille werd ons aangeboden door de enige echte Ellen Luciënne van Bruggen. Dit was de laatste keer dat ze deel uitmaakte van de prachtige dansvereniging die wij ModèstoDûns noemen. Van deze gelegenheid maakten wij uiteraard gebruik. Een aantal prachtig afscheidsliederen en dansen werden er gepresenteerd. Ellen was hiervan ook van haar aprepos.

Het weekend was geweldig, en zo ook ons prachtige team: team 3 broccoli.
Na dit weekend vol chips, cake en macaroni hebben we wel zin in een stronkje. 3, 3, 3, team Broccoli!
Door team Broccoli
Annamargré, Demi, Julia, Kirsten, Manon, Mirthe V, Mirthe W, Renate, Rixt V

Zondag
Bingo estafette
Zondagochtend werden we wakker gemaakt met vrolijke muziek door Sigrid van bruggen. Daarna hebben we ontbeten. Na het ontbijt hebben we een estafette-bingo gedaan, georganiseerd door Minke! Hierbij moesten we bij elk bingonummer een voorwerp zoeken, zoals een schaar, een zonnebril of een haarborstel. Dit was erg leuk en ons team was erg fanatiek. Myrdin heeft wel 15 voorwerpen voor ons team bij elkaar gesprokkeld. Danitsja hield de bingokaart bij en maryse de voorwerpen. Ondanks de inzet, zijn we helaas niet met de winst naar huis gegaan, maar de cake en slagroom aan het einde maakte een hoop goed.
Door team Bliksem
Evelien, Minke, Maryse, Alisa, Danitsja, Myrdin, Nina, Sterre, Nathalie, Tara

Na het laatste spel was het helaas weer tijd om op te ruimen en naar huis te gaan, aan al het leuks komt een einde. Alle meiden die mee waren hebben zo ontzettend leuk meegedaan en er was een geweldige sfeer, trots zijn we op onze vereniging met zulke leuke meiden!

Namens de activiteitencommissie een hele fijne vakantie gewenst!

Minke de Hoop,
Kirsten Dijkstra,
Hinke van der Bij,
Sigrid van Bruggen.

Vind je dit bericht leuk? Deel het!